donderdag 8 januari 2015

Waarom deze blog.......

Vandaag dan uiteindelijk besloten om mijn beugel en kaaktraject te bloggen omdat ik het zelf ook heel prettig vind om zoveel mogelijk ervaringen van mensen te lezen.
Ik zal eerst zo kort mogelijk vertellen hoe dit allemaal is begonnen.

Een jaar of 12 geleden begon ik met allerlei vage klachten van hoofdpijn,spierpijnen in nek en schouders etc etc pijnstillers en fysio ook allerlei vormen mocht  allemaal niet baten.Na 9 jaar echt bijna elke specialist, diverse fysiotherapeuten, allerlei medicijnen en diverse, misschien is het wel???????? diagnoses gehad te hebben kwamen ze allemaal tot de conclusie het komt door de kaken hehe eindelijk.

Op naar de kaakchirurg hier in Dordrecht die mij eigenlijk direct door verwees naar het UMC in Utrecht. De kaakchirurg in Utrecht wist mij gelijk te vertellen dat dit een operatie zou worden met een hele grote kans dat mijn klachten echt  zouden verdwijnen, hier hoefde ik niet lang over na te denken want elke kans op een pijnvrij leven en normaal kunnen eten zonder klachten, ik teken ervoor. Afspraak bij de Orthodontist gemaakt want tja blij ben ik er niet mee maar een beugel moest er eerst in. Aanvraag bij de verzekering gedaan en ..................alles werd afgewezen.
Dat kan niet was mijn eerste gedachte en ik raakte toch wel een beetje in paniek,maar mijn altijd steunende wederhelft is er gelijk achteraan gegaan en na ruim 1,5  jaar vechten kreeg ik eindelijk te horen dat de operatie wel vergoed wordt maar de beugel niet oké dat is dan maar zo.

Ik ben gelijk met de orthodontist gaan bellen en twee weken later in april 2014 werd dan eindelijk de slotjes geplaatst voor mijn beugel en nog een week later het draad erdoor  poehee dat was geen pretje dik een week pijn in mijn tanden gehad, leuk hoor zo'n beugel.
De ortho gaf aan dat het anderhalf jaar zou duren maar afgelopen 5 januari 2015 (8 maanden dus) ben ik weer in het UMC geweest en weet nu dat ze over twee a drie maanden gaan opereren, spannend!
In mijn volgend bericht vertel ik wat ze nu eigenlijk gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten